Búcsúzunk Benkő Lászlótól, szeretett Lions társunktól

Kedves Oroszlánok!

Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, és tolmácsoljuk a Lions közösségnek, hogy Benkő László Lions társunk, barátunk elhunyt.

Laciról sokan tudják, hogy az Omega együttes legendás billentyűse, zeneszerzője volt, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, a magyar rockzene ikonikus alakja. Azt azonban a médiában már ritkán lehet olvasni róla, hogy Lions Díjas jótevőként is tevékenykedett. Kitűntetését 2011-ben kapta példaértékű jószolgálati tevékenységéért. Az országosan elismert művészi és közéleti munkásságán kívül ugyanis szenvedélyesen támogatta a rászorulókat és a szükségben levőket.

Laci jó ideje elszántan harcolt azzal a kórral, ami már sokakat akadályozott meg abban, hogy befussák a nekik szánt életpályáját. Kezdetben ugyan több csatában is győzött, de sajnos a végző ütközetet nem ő nyerte. 77 évet élt.

Lacit a Lions Clubhoz több, mint húsz éves, egyes tagjainkhoz közel hatvanéves barátság kötötte. Jókedvű volt és vidám, sokak szerint sugárzott belőle a szeretet. „Jót tenni másokért, és azt nem nagydobra verni.” Talán így fogalmazhatnánk meg azt a szerénységet, ami a jószolgálati munkáját jellemezte.

Hadd idézzek a Lions díj átadásán elhangzott laudációból:

„Benkő Lászlónak a kiváló művésznek van a zene mögött egy másik élete is,
amit csak kevesen ismernek, mert szerénysége nem engedi, hogy beszéljen róla, vagy a médiában szerepeljen vele, pedig megtehetné, mert megérdemli. Ez a nagyszerű ember csaknem egy évtizede segíti, támogatja a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének, valamint klubjainak jószolgálati munkáját.
Őt nem lehet alkalmatlan időben zavarni,
ha Lions ügyben keressük. Jön, segít, önzetlenül,
jelentős költségeket vállalva, nem ismerve földrajzi távolságokat.
Számtalan elfoglaltsága mellett ott van szinte minden megmozdulásunkon.”
 

Laci hirtelen eltávozása nagy űrt hagyott maga után. Hisszük azonban, hogy emléke, zenéje, személyes barátsága mindig velünk marad. Emlékét szeretettel és tisztelettel őrizzük.

Benkő Lászlót 2020. december 2-án 14 órától helyezték végső nyugalomra a Farkasréti temetőben: az emlékezés virágai egy szép koszorú formájában érkeztek a Lions közösségtől.

Keys Mária Hermina

Kormányzó

2020-2021


Képgaléria

Hír kategóriák

Club híreink


Club események


1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.Adószámunk:

Számlaszám:


cím: ,

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba